Aangenaam

Mijn naam is Vico Olling, ik kom uit 1971 en ben journalist/schrijver.
Ik werkte van 1995 tot 2004 bij diverse bladen als freelance journalist en schreef over muziek, films, internet en magnetronmaaltijden.
Daarna was ik vijftien jaar lang chef misdaad bij Panorama.

Naast de wekelijkse zorg voor de dragende coververhalen voor dat blad heb ik ook gewerkt voor de internetsite en had ik de redactionele leiding bij het maken van de boeken die Panorama uitgaf. Titels waren onder andere De Heineken ontvoering en Hells Angels van de Lage Landen.

Met Martijn Haas schreef ik in 2017 De Kouwe Ouwe over het leven van Stanley Hills, en met rechtbanktekenaar Aloys Oosterwijk publiceerde ik in 2019 het boek Bij de Neus, een stripachtige vertelling over het proces rond Willem Holleeder. In 2021 kwam mijn boek Martin H. uit over het leven van Martin Hoogland, de veroordeelde moordenaar van maffiabaas Klaas Bruinsma.

Daarna heb ik meegewerkt aan twee documentaires. Eén ging over mijn boek Martin H. en is onder diezelfde titel te zien op Videoland. De ander ging over de IRT-Affaire, het grootste opsporingsschandaal uit de Nederlandse politiegeschiedenis. De IRT-Affaire is te zien op Amazon Prime Video. In 2024 is Drugsbaron uitgekomen, mijn boek over het leven van Janus van Wesenbeeck. Deze Eindhovense gangster groeide op in het beruchte woonwagenkamp Doolplein en groeide uit tot een van de grootste drugssmokkelaars ter wereld. Janus en zijn onderzoek en arrestatie stonden model voor het eerste seizoen van de Netflix-serie Undercover en de figuur Ferry Bouman.

Read my bio in English

TOP